Vláda Královen (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Třináctá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2016)
"ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos V knize VLÁDA KRÁLOVEN (Čarodějův prsten - kniha třináctá) vede Gwen zbytky svého národa v exilu na plavbě k nepřátelským přístavům Impéria. Sandařini lidé je přijali a oni se teď snaží v úkrytu nabrat síly a vybudovat nový domov ve stínu Volusie. Thor, odhodlaný zachránit Guwayna, pokračuje se svými bratry z Legie na výpravě daleko za moře, k ohromným jeskyním, které korunují Zemi duchů. Setkávají se s nepředstavitelnými stvořeními a procházejí exotickými zeměmi. Na Jižních ostrovech se Alistair obětuje za Ereca - přesto by ale nečekaný obrat událostí mohl vést k tomu, že oba přežijí. Darius riskuje vše, aby zachránil svoji životní lásku, Loti. Dokonce se odváží sám postavit Impériu. Zjistí ale, že jeho střetem s Impériem vše pouze začíná. Navíc vládkyně Volusie pokračuje ve svém vzestupu po Romulově vraždě. Upevňuje svoji moc nad Impériem a pracuje na tom, aby se stala nemilosrdnou královnou, kterou vždy toužila být. Přežije Gwen a její národ? Podaří se najít Guwayna? Přežije Alistair a Erec? Zachrání Darius svoji lásku Loti? Přežije Thorgrin a jeho bratři ve zbrani? Se sofistikovaným budováním světa a charakteristik je VLÁDA KRÁLOVEN epickým příběhem o přátelích a milencích, o soupeřích i nápadnících, o rytířích a dracích, o intrikách a politických machinacích, o vyzrávání, o zlomených srdcích, o klamu, ambicích a zradě. Je to příběh o cti a odvaze, osudu a předurčení, o čarodějnictví. Je to fantasy, která nás přenese do světa, na který nikdy nezapomeneme. Do světa, který zaujme člověka každého věku i pohlaví. "Příběh mě zaujal už na počátku a nepustil mě... Je to úžasné dobrodružství, které má spád a je už od začátku nabité akcí. Nenajdete v něm žádná hluchá místa." --Paranormal Romance Guild {komentář k PROMĚNĚNÁ}
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy