Slavná Přísaha (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Pátá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
V knize SLAVNÁ PŘÍSAHA (Čarodějův prsten - kniha pátá) Thor společně se svými přáteli vyráží na dobrodružnou a extrémně nebezpečnou výpravu do srdce Impéria, aby se pokusil najít legendární Meč Osudu a zachránit tak Prsten. Společně poznávají nová místa, čelí nečekaným nebezpečím a bojují bok po boku v nepředstavitelné bitvě. To všechno a mnohé další jenom prohlubuje jejich vzájemná přátelství. Cestují do exotických zemí a potkávají se s jejich obyvateli. S každým dalším krokem se zvyšuje nebezpečí celého podniku. Musejí vynaložit všechny své síly, aby přežili všechny nástrahy a neztratili stopu zlodějů, která je vede hlouběji a hlouběji do srdce Impéria. Jejich cesta je nakonec zavede rovnou do Podsvětí, jedné ze sedmi pekelných říší, kde vládnou nemrtví a krajina je posetá kostmi. Thor bude muset povolat všechny své zvláštní schopnosti, aby z toho vyvázli živí. Uvnitř Prstenu zatím Gwendolyn vede svůj dvůr do západní pevnosti jménem Silesia, která se rozkládá na vnitřním okraji Kaňonu a nikdo ji nedobyl už tisíc let. Ještě nikdy však zdi této nesmírné pevnosti nestály proti nájezdu tak mohutnému, jaký teď vede Andronicus a jeho milionová imperiální armáda. Gwendolyn se musí rychle naučit, co obnáší být královnou. Lord Srog, generálové Kolk a Brom, její bratři Kendrick a Godfrey, a v neposlední řadě i přítel Steffen jí pomáhají seč jim síly stačí. Všem je ale jasné, že se na město nevyhnutelně valí imperiální pohroma. Gareth mezitím v Králově Dvoře propadá hlouběji a hlouběji do svého šílenství, zatímco se snaží odvrátit spiknutí, které usiluje o jeho život. Erec se snaží zachránit svou lásku Alistair i vévodu ze Savarie, země se začíná hemžit podivnými příšerami, které se sem dostaly po vysazení Štítu a Godfrey, který vždy holdoval pití, se bude muset konečně rozhodnout, jestli hodlá vykročit na novou životní etapu a stát se mužem, kterým jej jeho rodina vždy chtěla mít. Všichni brzy musí v těchto zlých časech bojovat o holé životy a když už se zdá, že situace nemůže být horší, přichází další šokující zvrat. Přežije Gwendolyn útok? Bude Thorova výprava úspěšná? Podaří se jim nakonec naleznout Meč Osudu? Díky promyšlenému budování fantasy světa a charakteristikám postav je SLAVNÁ PŘÍSAHA epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. To vše je zasazeno do důkladně promyšleného fiktivního fantasy světa. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, jež nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku. Román má přibližně 70 000 slov.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy