Determinanty organizačního klimatu vysokých škol a fakult - a, kol (Univerzita Palackého v Olomouci, 2014)
Kolektivní monografie Determinanty organizačního klimatu vysokých škol a fakult vychází ze situace, kdy světové i české vysoké školství prochází reformami. Autoři monografie se zaměřují na český legislativní rámec vysokých škol, který rovněž určuje jejich ekonomické zdroje. Všímají si nového fenoménu ve vysokoškolském prostředí, a to jejich marketingové strategie. Za další z determinant vysokých škol a fakult považují jejich management, což se pojí i s otázkami jeho profesionalizace a znalostí v oblasti vedení a hodnocení pracovníků. Akademickým pracovníkům a jejich profesi je proto věnována další kapitola. Vysoké školy a fakulty však netvoří jen legislativní a ekonomické struktury, ale především studenti a doktorandi, jež jsou předmětem kapitol závěrečných.
Keywords: Pedagogika