Riziko účetních chyb a podvodů ve světle kreativního účetnictví - Nástroje efektivního řízení a hodnocení rizik v účetnictví - Zita, Drábková (Wolters Kluwer, 2020)
Kniha je určena všem zájemcům o problematiku účetnictví, jeho možností a rizik, jeho vypovídací schopnosti a nalezení kvalitních nástrojů nejen pro řízení rizik, ale také pro dosahování podnikatelských cílů. Je napsána pro řídící pracovníky, tvůrce účetnictví, specialisty v oblasti auditu a controllingu a v neposlední řadě pro všechny uživatele účetnictví, kteří chtějí maximalizovat dostupné informace pro řešení svých rozhodovacích úloh.Ing. Zita Drábková, Ph.D.(drabkova@taxart.cz, www.taxart.cz)Absolvovala inženýrské a doktorské studium na Fakultě managementu VŠE v Praze. Navíc získala titul MBA v programu Finanční management a účetnictví. Od roku 1997 pracuje jako daňový, účetní a ekonomický poradce. Je jednatelkou společnosti TAXART CZ s.r.o. poskytující daňové, účetní a ekonomické poradenství. Působila 15 let na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity. V současné době je členkou Katedry cestovního ruchu Metropolitní univerzity Praha. Ve výzkumu se zaměřuje na aspekty kreativního účetnictví, řízení rizik účetních chyb a podvodů v kontextu kvality vypovídací schopnosti účetních výkazů pro ekonomická rozhodování. Je autorkou CFEBT trojúhelníku účetních chyb a podvodů z pohledu uživatelů účetních výkazů, který se zabývá rizikem účetních chyb a podvodův podmínkách českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Motto: Úspěch začíná v hlavě. Jděte za svými sny a začněte myšlenkou!
Keywords: Účetnictví