Nevěsta - Ali, Hazelwood (Laser, 2024)
Misery Larková je upírka. Ne že by z toho dělala něco zvláštního. Prostě má v ledničce krevní konzervy a vážně nemusí sluneční svit. Na druhou stranu, její druh pro ni nikdy nic dobrého neudělal, takže raději žije mezi lidmi s jedinou kamarádkou, kterou kdy měla. Jenže ta jednoho dne zmizí. Misery zůstane jen kocour, který ji nenávidí, a jedno jméno. Jméno vůdce místních vlkodlaků. Který má zrovna zájem o uzavření míru jak s lidmi, tak s upíry. Podmínky? Svatba. A Misery je dcerou upířího radního. Za normálních okolností by všechny poslala do háje, ale tady jde o přítelkyni. Jenže po svatbě se věci začnou komplikovat. V politice. Emocích. Sexu. Jak z tohohle vybruslit se zdravou kůží a tesáky bezpečně v ústech?
Keywords: Sci-fi, fantasy