Snowboarding Metodika výuky - Dvořák, Dalibor (Grada, 2013)
Snowboarding se již neoddiskutovatelně zařadil mezi masově rozšířené zimní sporty, a tím se jeho výuka stala významnou a neodmyslitelnou součástí služeb lyžařských škol. Publikace přináší jednoduchý, ale přitom jasný a názorný metodický návod pro výuku snowboardingu od úplných začátečníků po pokročilé jezdce, kteří se nejlépe cítí na hraně nebo si ve snowparku chtějí užít skoky a jibbing.. Na tvorbě knihy se společně podíleli nejen zkušení učitelé a lektoři z komerční praxe z Asociace profesionálních učitelů lyžování a Asociace profesionálních lyžařských škol, ale i snowboardoví odborníci ze Svazu lyžařů České republiky a zástupci vysokoškolských zařízení. Byly použity i poznatky od zahraničních kolegů pracujících a vyučujících po celém světě, kteří jsou s vývojem a trendy v oblasti snowboardingu v přímém kontaktu. Základní metodika výuky je popsána i v angličtině.
Keywords: Sporty