Den antropologie: maso - konflikt - důvěra - Horáková, Hana (Univerzita Palackého v Olomouci, 2026)
Publikace propojuje akademickou reflexi s mezioborovým dialogem. Představuje současnou antropologii jako otevřené, teoreticky pluralitní a mezioborové pole poznání. Vychází z iniciativy The Day of Anthropology a ukazuje, že antropologie dnes není jen vědou o člověku, ale i způsobem, jak rozumět světu, který se proměňuje rychleji než naše pojmy.
Keywords: Ostatní