Skutečné zločiny - Romy, Hausmannová (Universum, 2024)
Skutečnost může být temnější než jakákoliv fantazie. True crime je skutečný život. Od thrilleru se liší tím, že ho nemůžeme ohýbat podle své libosti. Ale i u skutečných kriminálních příběhů se setkáváme s lidmi, kteří nerozlišují mezi fikcí a realitou. Autorka dokázala vystihnout podstatu true crime. Zpracovala jedenáct případů, dopisovala si s příbuznými obětí, mluvila s vyšetřovateli, psychology a forenzními specialisty a své poznatky shrnula do velmi působivého deníku, kterým doplnila líčení jednotlivých zločinů.
Keywords: Společenské vědy, historie; Literatura faktu