Když žena píše ženě - Jana, Brázdilová (Universum, 2024)
Čtrnáct rozhovorů s výjimečnými ženami. Martina Viktorie Kopecká, Andrea Sedláčková, Klára Kolouchová či Jitka Vodňanská... Každá je jiná nejen svou profesí, životním stylem a věkem, ale i tím, v co věří. Všechny do jedné napsaly dopis a odkryly v něm části svého nitra, střípky příběhů, myšlenek, lásky i pochybností. Věnovaly ho jiným ženám, ale i sobě samým, aby dodaly sílu nebo naději, aby zachytily okamžik či inspirovaly. V navazujících rozhovorech nahlížíme hlouběji. Odkrýváme, co zůstalo schované za slovy, a poznáváme osobnost každé z žen - jejich zkušenosti, profesní mezníky, které je formovaly, jejich touhy a vize, ale i zranění a nenaplněné příležitosti. Dopis je svědectvím okamžiku i nekonečnou inspirací. Kdy naposledy jste (si) nějaký napsali? Abhejali Bernardová, Zlata Holušová, Kristina Höschlová, Veronika Sovadina Kašáková, Klaudie Kmentová, Klára Kolouchová, Martina Viktorie Kopecká, Eva Le Peutrec, Kristína Nemčková, Petra Nesvačilová, Pavlína Saudková, Andrea Sedláčková, Nora Vlášková, Jitka Vodňanská.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy