Mrtvé od Tichého jezera - Leslie, Wolfe (Kalibr, 2022)
Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, behaviorální specialistka doktorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže se najde mrtvola ženy, kterou kdosi pohřbil hrůzným rituálním způsobem s peřím ve vlasech, a Kay má neblahé tušení, že matku s dívenkou čeká stejný osud. Místní obyvatelé se bojí, že jsou další na řadě, a šeptají si o prastarých pohřebištích, zatímco Kay Sharpová zjišťuje, že ji někdo sleduje. Dostává se příliš blízko k nejzvrácenějšímu vrahovi celé své kariéry, nebo ji dohání vlastní minulost?
Keywords: Krimi, detektivky