Inspektor Gamache 5: Hladový duch - Louise, Pennyová (Kalibr, 2023)
Chaos se blíží, starej brachu. Stačilo těchto pár slov a poklid ve Three Pines vzal zasvé. Hosté se právě chystali na návrat do měst, děti se loučily s létem, když byla v místním oblíbeném bistru nalezena mrtvola neznámého muže. A tak je znovu povolán vrchní inspektor Gamache a jeho tým, aby s odkrytím další vrstvy lží odhalili pohádkové poklady i žluklá tajemství pohřbené v divočině. Zdá se, že nejvíc odpovědí na to, kdo byl onen cizinec a kde se tu vzal, zná majitel bistra Olivier. Stopy však vedou rovněž do domu Hadleyových, kde se odehrálo už několik zločinů. A zapleteni do případu mohou být i členové místní komunity českých emigrantů. Klíčů k vraždě má Gamache k dispozici hned několik, a pravda v nich zašifrovaná bude tentokrát krutá...
Keywords: Krimi, detektivky