Mezinárodní výměna informací - Jaroslav, Dombrowski (Wolters Kluwer, 2020)
Kniha je společným dílem pracovníků finanční správy, kteří se již mnoho let zabývají problematikou mezinárodní spolupráce v rámci mezinárodního zdaňování. Jejím cílem je čtenáři poutavou a zajímavou formou přiblížit základní zásady mezinárodní výměny informací a mezinárodního zdaňování příjmů ve vazbě na příslušné právní předpisy. Je zpracovaná podle legislativy platné k 1. 7. 2020. Vedle teoretické části zde naleznete i praktické příklady s dopadem do jednotlivých řádků daňového přiznání. Náměty k jednotlivým případům jsou čerpány především z dotazů veřejnosti, které autoři ve své dosavadní praxi řešili, a nabízí pohled pracovníků správce daně. Kniha je vhodná zejména jako doplňující publikace k dílům renomovaných daňových poradců specializujících se na tuto problematiku. Mohou ji využít především účetní a daňoví poradci, kteří se s tématem mezinárodního zdanění nesetkávají ve své praxi příliš často, či studenti vysokých škol jako rozšiřující text v rámci své specializace.
Keywords: Daně