Maurice a Maralyn. Skutečný příběh manželů ztracených v oceánu - Sophie, Elmhirst (Universum, 2024)
Zpočátku výstřední rozhodnutí se změní v jedno z nejdramatičtějších dobrodružství všech dob. Maurice a Maralyn nemohou být rozdílnější. On je opatrný a neohrabaný, ona charismatická a rázná. Maralyn, znuděná městským životem zkraje 70. let, dostane nápad: prodat dům, postavit loď a opustit Anglii. Manželé promění svůj sen ve skutečnost a vyplují na Nový Zéland. V polovině cesty se však jejich loď srazí s velrybou a dvojice se ocitne na člunu uprostřed Tichého oceánu. Skutečný příběh Maurice a Maralyn Baileyových je plný nebezpečí i něhy a je svědectvím o výjimečném vztahu a o tom, jak přežít - na moři i v životě.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy