Sherlock Holmes - Případ dobře vychlazené pomsty - Petr, Macek (Kalibr, 2021)
Evropa roku 1911 vře v předtuše hrozícího válečného konfliktu. Politika nakonec dostihne i Holmese v jeho venkovském azylu. I s věrným přítelem Watsonem se mají totiž pustit do vyšetřování případů vraždy mocného průmyslníka a únosu synovce britského monarchy, které spolu podle všeho nebezpečně souvisejí. Legendární detektiv se znovu vydává na cestu - tentokrát přes italské Benátky až do kulis starého hradu uprostřed skotských planin. Zažije dobrodružství, kterých by se na prahu šedesátky zřejmě už nenadál. Dobrodružství, která jej téměř připraví o celoživotního přítele. Dobrodružství, jež ho postaví před klíčové otázky: Kdo má zájem na vyvolání světové války? Nesouvisí celý případ s Holmesovou vlastní minulostí?
Keywords: Krimi, detektivky