Srdce z ledu - Jitka, Ludvíková (Kalibr, 2023)
V době, kdy většina lidí vyspává kocovinu ze silvestrovských oslav, dva mladí studenti ohlásí nález ledové princezny. Ačkoli spojovatelka pokládá jejich telefonát za nevkusný novoroční žert, svědomitý kapitán René Kašmír z jindřichohradecké kriminálky okamžitě vyráží na místo činu. Mrtvá skutečně připomíná ledovou princeznu, ale to je jediné vodítko, které mají. Není jasné, kdo žena je, co je příčinou smrti, jak se dostala na ostrůvek uprostřed zamrzlého rybníka a proč je nahá. Kapitán Kašmír má nelehký úkol najít vraha dřív, než město propadne panice. A sehrát se s novou kolegyní Magdou Liškovou, jež má naprosto odlišnou povahu, a navíc se hned první den nástupu do nové práce opozdila.
Keywords: Krimi, detektivky