Podle skutečného příběhu - Delphine, de, Vigan (Odeon, 2023)
Román Podle skutečného příběhu známé francouzské autorky Delphine de Vigan, který zpočátku líčí zdánlivě přátelský vztah dvou současných žen, se postupně mění v opravdový psychologický thriller. Tajemná L., jež razantně vstoupí do života spisovatelky, má všechny parametry, aby sklízela obdiv, zároveň však - jak se odhalí později - "je typem osoby, kterou by žádný spisovatel neměl nikdy potkat". Nejen hrdinka, ale i čtenář nevědomky vpadne do neúprosného soukolí otázek: kde začínají a končí hranice mezi realitou a fikcí, mezi autorem a postavou, mezi literaturou a čtenářem... Pro hrdinku se však tohle soukolí nečekaně změní spíš v hodně nebezpečné mlýnské kolo - jde už totiž o život.
Keywords: Společenské romány