Rudé orchideje ze Šanghaje - Juliette, Morillotová (Ikar, 2023)
V roce 1937, když bylo korejské dívce Kim Sangmi čtrnáct let, se její osud změnil. Byla unesena japonskými vojáky. Spolu s desítkami dalších korejských dívek a žen byla přinucena stát se jednou z takzvaných "utěšitelek" obšťastňujících japonské vojáky. Poznala peklo japonských nevěstinců, ale naděje i mimořádná síla charakteru jí pomohly vzdorovat strašlivému osudu. Ohromující vyprávění o údělu korejských žen v době válečného tažení japonské armády vychází ze skutečných událostí.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány