Nejčastější chyby a omyly účetních, 4. vydání - Lenka, Dvořáková (Wolters Kluwer, 2024)
Publikace je užitečnou praktickou pomůckou každého účetního. Nabízí přehled nejčastějších případů účetních chyb spolu s návodem na jejich odstranění a uvedením správného řešení. Pro snadnou orientaci je publikace rozdělena do jednotlivých kapitol podle účetních oblastí. Nejedná se o výkladovou učebnici, ale praktickou pomůcku, která by se měla stát součástí pracovního stolu účetního. Čtvrté vydání je aktualizováno k právnímu stavu 15. 4. 2024. Nově jsme doplnili výklad k účtování ve funkční měně, k interpretacím Národní účetní rady I-42 Cizoměnové pohledávky s opravnou položkou, I-43 Poskytnuté zálohy vedené v cizí měně a I-47 Přijaté zálohy v cizí měně. V samostatné kapitole pojednáváme o nejdůležitějších změnách vyplývajících z konsolidačního balíčku. Ing. Lenka Dvořáková je daňovou poradkyní a certifikovanou účetní, členkou Komory daňových poradců ČR, místopředsedkyní Komory certifikovaných účetních, členkou Sekce účetnictví a Sekce daně z příjmů právnických osob Komory daňových poradců ČR. Vystudovala ekonomickou vysokou školu se zaměřením na účetnictví a finanční řízení podniku, dále absolvovala právní vzdělání pro daňové poradenství. V oblasti účetnictví se pohybuje od roku 1995, vede vlastní účetní a daňovou kancelář, kromě toho působí jako lektorka vzdělávacích kurzů a publikuje v řadě odborných periodik. Je přihlášena k etickému kodexu Komory daňových poradců ČR a Komory certifikovaných účetních, u obou organizací je také přihlášena ke kontinuálnímu profesnímu vzdělávání.
Keywords: Účetnictví