MARILYN. Soukromý život ikony Hollywoodu - Claudia, Beinertová (Ikar, 2024)
Los Angeles 1942. Dětství Normy Jeane je osamělé a nuzné, jejím útočištěm jsou filmy s hollywoodskými herečkami, o tolik sebevědomějšími, než je ona sama. Později si ji jeden fotograf vyhlédne jako modelku. Před jeho objektivem Norma srší životností, její komplexy jsou zapomenuty. Nejdřív se ale musí osvobodit od prudérnosti své doby, aby se stala tou, kterou zná celý svět - Marilyn Monroe, největší ikonou světové filmové historie.
Keywords: Společenské romány