Povídky ke kávě IV. - Hrabáková, Hana (Machart, 2018)
Hana Hrabáková v předchozích třech letech úspěšně publikovala již tři díly cyklu "Povídky ke kávě" a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova "ze života". Podtitul aktuální povídkové knihy "Jak přežít dětství" jasně napovídá, okolo čeho se její humorné texty tematicky točí. A nutno dodat, že vzpomínky na dětství "za socialismu" nejsou rozhodně tím jediným tématem. Povídky opět často zabrousí do zákoutí rodinného života, romantizující a humorný pohled na období dospívání - ať už se odehrávalo v jakémkoli režimu, nechybí svět domácích mazlíčků, i vzpomínky na to, jaký byl svět "kdysi". Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše. Vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívají a co jim život někdy nelítostně servíruje. Nikdy ale nechybí nadhled a jiskřivý humor.
Keywords: Humor, satira