Sebepojetí v kontextu speciální pedagogiky: Logopedické a somatopedické perspektivy - Hanáková, Adéla (Univerzita Palackého v Olomouci, 2025)
Publikace Sebepojetí v kontextu speciální pedagogiky: Logopedické a somatopedické perspektivy se zaměřuje na problematiku sebepojetí u osob s omezením hybnosti a narušenou komunikační schopností. Kniha nabízí teoretický přehled základních pojmů a teorií týkajících se sebepojetí a vývoje identity, analyzuje faktory ovlivňující sebepojetí těchto jedinců a představuje výsledky výzkumu zaměřeného na míru sebepojetí u vybraných skupin. Dále publikace poskytuje praktické metody a techniky pro podporu rozvoje sebepojetí u klientů s omezením hybnosti a narušenou komunikační schopností. Cílem knihy je nabídnout studentům speciální pedagogiky ucelený a praktický přehled problematiky a inspiraci pro další výzkum a praxi v oblasti speciální pedagogiky.
Keywords: Speciální pedagogika