Helou City - Kadmon, Adam (Backstage Books, 2018)
Kniha Helou City je surrealistický cestopis duševních stavů. Popisované události jsou zachyceny prismatem volného proudu vědomí spisovatele. Kniha nezná žádnou bariéru, tělesné pochody či násilná smrt jsou ji stejně poetické jako láska a poznání, a zachycuje svět, je dokumentem jeho současného stavu i osobní zpovědí světem zkoušeného jedince. Kniha je psána silně rytmizovanou prózou, text je prokládán básněmi a formálními experimenty. Kniha na opakované čtení, plná skrytých významů a vzájemně protkaných souvislostí.
Keywords: Česká současná beletrie