Oheň a ruda - Olivia, Hawker (Ikar, 2024)
Tamařina rodina se kvůli své mormonské víře vydává na strastiplnou cestu z Anglie do USA. Tamar má jednoho dne zjevení o svém budoucím manželovi. Když ho pak v mormonské kolonii skutečně potká, její osud je jasný. Vzhledem k mormonskému principu mnohoženství je rozhodnutá si Thomase Rickse vzít, ačkoli už jednu ženu má - Tabithu, která ovšem nepočítala s tím, že nebude jedinou manželkou. Thomas se navíc zasnoubí i s Jane, která sice není mormonka, ale po mnoha životních těžkostech nemá jinou možnost než nabídku k sňatku přijmout. Zatímco se všechny tři ženy snaží přivyknout společnému životu, mezi mormony a vládou ve Washingtonu se začíná schylovat k boji...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány