Einstein přeplouvá Labe u Hamburku - Siegfried, Lenz (Odeon, 2024)
Siegfried Lenz (1926-2014) proslul zejména svými romány, jeho povídková tvorba ale také stojí za pozornost. Texty jsou sice literárně náročné, zároveň však poetické a nadčasové - dotýkají se témat mezilidských vztahů, paměti, moci, relativity. Povídkový soubor obsahující třináct textů vychází česky vůbec poprvé v překladu Jany Zoubkové.
Keywords: Společenské romány