Sestry od majáku - Gill, Thompson (Ikar, 2023)
Sestrám Alice a Jenny je kolem dvaceti let, když Němci obsadí jejich domov, ostrov Jersey. Alice jako zdravotní sestru povolají k práci v německé nemocnici. Ani netuší, že tam sice najde velkou lásku, ale podstoupí ještě větší oběť a bude muset odjet za moře, kde se stane svědkem nesnesitelného utrpení. Její sestra Jenny se mezitím připojí k povstalcům na ostrově, kteří se rozhodnou vzepřít se okupantům. Válka oběma sestrám přinese těžké volby, zlomená srdce a životní změny.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány