Potęga Honoru (Część 3 Królowie I Czarnoksiężnicy) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"Przepełniona akcją powieść z gatunku fantasy, która z pewnością zadowoli zarówno fanów dotychczasowej twórczości Morgan Rice, jak i entuzjastów powieści takich jak The Inheritance Cycle Christophera Paolini.... Najnowsza powieść Rice wciągnie bez reszty wszystkich miłośników literatury dla młodzieży." --The Wanderer, A Literary Journal (dotyczy Powrotu Smoków) Bestsellerowa seria! POTĘGA HONORU to trzecia część bestsellerowej serii fantasy Morgan Rice, KRÓLOWIE I CZARNOKSIĘŻNICY (pierwsza część, POWRÓT SMOKÓW, jest do ściągnięcia za darmo)! W POTĘDZE HONORU Kyra odnajduje w końcu swojego wujka, który jak się okazuje, jest zupełnie inny niż to sobie wyobrażała. Rozpoczyna szkolenie, podczas którego szybko napotyka granice swojej mocy, co wystawia na próbę jej wytrwałość i wywołuje frustrację. Nie mogąc przywołać smoka, ani nie potrafiąc wejrzeć w głąb swojej duszy, czuje silną potrzebę dołączenia do ojca na wojnie i wątpi w to, czy kiedykolwiek stanie się wojowniczką, za którą się uważała. A kiedy w leśnych ostępach poznaje tajemniczego chłopca, o wiele potężniejszego od siebie, zaczyna zastanawiać się, co jeszcze kryje dla niej przyszłość. Duncan musi zejść ze szczytów Kos ze swoją nową, o wiele liczniejszą armią, by przeprowadzić niezwykle ryzykowną inwazję na stolicę. Wie dobrze, że jeśli wygra, za starożytnymi murami czekać na niego będzie dawny król ze swą świtą szlachciców i arystokratów, wszyscy uwikłani w brudne gierki, wszyscy skorzy do zdrady. Obawia się, że zjednoczenie Escalonu może być w rzeczywistości o wiele trudniejsze, niż jego wyzwolenie. . W mieście Ur Alec musi wykorzystać swoje wyjątkowe umiejętności kowalskie, żeby pomóc ruchowi oporu w obronie przed nadciągającą inwazją Pandezji. Nie może wyjść z podziwu, gdy po raz pierwszy spotyka Dierdre, najsilniejszą dziewczynę, jaką kiedykolwiek widział. Gdy nadchodzi czas, kiedy Dierdre musi sprzeciwić się Pandezji, zastanawia się, czy tym razem ojciec i jego ludzie staną w jej obronie. Wezuwiusz prowadzi swój naród trolli przez bezbronny Escalon, siejąc spustoszenie, podczas gdy Theos, ogarnięty furią po stracie syna, również mści się okrutnie i nie przestanie, dopóki wszystko wokół niego nie spłonie. POTĘGA HONORU przeniesie cię do świata rycerzy i wojowników, królów i namiestników, honoru i męstwa, magii, przeznaczenia, potworów i smoków. To magiczna opowieść o miłości i złamanych sercach, oszustwach, ambicji i zdradzie. To powieść fantasy w najlepszym wydaniu, która będzie żyć w tobie jeszcze długo po jej przeczytaniu, która wciągnie każdego czytelnika, bez względu na jego płeć czy wiek. Czwarta książka serii KRÓLOWIE I CZARNOKSIĘŻNICY ukaże się już wkrótce. "Dobra wiadomość dla wszystkich tych, którzy po przeczytaniu całej serii Kręgu Czarnoksiężnika wciąż pragną więcej. Książki Morgan Rice to zapowiedź kolejnej genialnej serii fantasy, która zabiera nas w podróż do świata trolli i smoków, męstwa, honoru, odwagi, magii i wiary w swoje przeznaczenie. Morgan po raz kolejny udało się stworzyć nietuzinkowych bohaterów, których dopingujemy na każdej stronie książki. ... Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego miłośnika gatunku fantasy." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (dotyczy Powrotu Smoków) "[Ta powieść] to ogromny sukces - od samego początku .... Rewelacyjna powieść fantasy ... Zaczyna się tak, jak powinna - od opisu zmagań jednej bohaterki, by potem, z każdą kolejną stroną, wprowadzać nas coraz głębiej w świat rycerzy, smoków, magii, potworów i przeznaczenia. ... W tej książce znajdziesz wszystko to, co potrzebne jest dobrej fantasy, od wojowników i bitew, po konfrontację z samym sobą... Szczególnie polecana dla czytelników, którzy lubią przygody młodych, zdeterminowanych i wiarygodnych bohaterów." --Midwest Book Review, D. Donovan, eBook Reviewer (dotyczy Powrotu Smoków) "Przyjemna lektura na weekend... Dobry początek obiecującej serii"
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy