Bojovníci železné opony - Jaroslav, V., Mareš (Universum, 2024)
Leninova teze o tom, že bolševická revoluce musí zvítězit na celém světě, má jeden jediný důvod - z domnělého "ráje" nesmí být kam utéct. A když přeměna celosvětového řádu nevyšla, musela vzniknout Berlínská zeď i železná opona. Jeden z největších zločinů komunistické totality pokřivil osudy lidem na obou stranách opevněné hranice. Těm na východní straně pochopitelně daleko více. Tato publikace se zaobírá příběhy lidí, kterým se železná opona na naší západní hranici nesmazatelně zapsala do života - nejen v dobrém, ale především ve zlém. Byli to padouši i hrdinové. Ovšem odpovědět si na otázku, kdo byl padouch a kdo hrdina, je v nejednom případě velmi těžké...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory