Strážci růže - Rebecca, Gablé (Ikar, 2024)
Anglie roku 1413. Třináctiletý Jan z Waringhamu má obavy, že ho otec bude nutit, aby se vydal na církevní dráhu, a proto uprchne a vydá se do Westminsteru. Tam se setká s králem Harrym a po jeho boku se stane už v útlém mládí rytířem a válečným hrdinou. Avšak Harryho nenadálá smrt uvrhne Anglii do hluboké krize, neboť jeho syn a následník trůnu má pouhých osm měsíců... Volné pokračování románu Úsměv Štěstěny.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány