Po schodech nahoru, po čumáku dolů - Zuzana, Součková (Ikar, 2022)
Zuzana Součková se po vydání čtvrté knihy fejetonů Diagnóza žena zařekla, že už nebude psát o svém životě. Prý si uvědomila, že její čtenáři o ní vědí víc než ona sama. Nezkrotná autorka tentokrát napsala živelnou knihu, která popírá veškerá pravidla psaní. Knihu "Po schodech nahoru, po čumáku dolů" nelze žánrově zařadit. Bez upozornění se zde prolíná humorný fejeton ze života s povídkou, která je absolutní fikcí, za kterou následuje romantická úvaha. Čtenář vlastně vůbec neví, co bude číst a co najde na další stránce. Až do posledního řádku je udržován v napětí otázkou - Co přijde teď? Je tohle ze života, nebo se to nemohlo nikdy doopravdy stát? Autorka, která svým pozitivním přístupem k životu motivuje nejen ženy ze svého blízkého i vzdáleného okolí, všem čtenářům vzkazuje: "Vyjít z komfortní zóny každého posílí. Proto jsem napsala knihu, která vás nenechá v klidu, neukolébá do letargie, ale určitě pobaví, rozesměje a možná i rozpláče. Raději se pohodlně usaďte a pak, lidé, čtěte!"
Keywords: Humor, satira; Společenské romány