Peníze v rukou státu - Murray, N., Rothbard (Institut liberálních studií, 2002)
Vývoj peněz na svobodném trhu a jejich úplné ovládnutí státy, to je téma proslulé. Rothbardovy knihy. Publikace byla sepsaná velmi působivě pro nejširší okruh čtenářů. a její obsah je stále aktuální. Zneužívání této ohromné moci nad penězi a celou ekonomikou je jen dalším logickým krokem. Profesor Rothbard popisuje mechanismus uchvácení peněz a popis ničivých vládních intervencí a zhoubné politiky centrálních bank do rozpadu brettonwoodského systému. Vývoj od 70. let až ke vzniku eura zachycuje a vysvětluje v obsáhlém doslovu Guido Hülsmann. Celá kniha prokazuje, že za inflaci a hospodářské krize jsou odpovědny centrální banky - nástroj, kterým stát ovládá peníze.
Keywords: Ekonomie