Nezapomenutelná cesta - Nicholas, Sparks (Ikar, 2023)
Když Landon Carter, syn známého kongresmena, potká poprvé Jamie Sullivanovou, dceru místního duchovního, je to jako blesk z čistého nebe. Jamie je těžce nemocná a ví, že její dny jsou sečteny. A přestože ji většina spolužáků považuje spíše za podivínskou, Landon zjišťuje, že se do dívky hluboce zamiloval. Jamie je i přes vědomí své zhoubné nemoci plná optimismu. Landon díky ní poznává sílu přátelství a pomoci druhým, ale zjišťuje také, jak důležité je odpuštění. Žádný lék na světě Jamie nemůže vyléčit. Landon jí však může poskytnout něco, co si vždycky moc přála - lásku a manželství. Dokud je smrt nerozdělí.
Keywords: Romantika, romány pro ženy