Na zemi peklo, na nebi smrt - Petr, Gruber (Machart, 2025)
Válečný příběh inspirovaný osudy skutečných postav: Odcházeli do války. S nadšením i bez něj. Většina však byla od dětství zasažena a zpracována propagandou natolik, že vůbec nepochybovali o slovech svého vůdce. Byli vyvoleným národem s nárokem na životní prostor. A ten si chtěli vybojovat. Dařilo se jim to téměř tři roky. Pak však nastal velký obrat. Jmenoval se Stalingrad. Iluze neporazitelnosti zmizela. Zbyli jen mrtví a pachuť porážky. A z mocné Luftwaffe se stal jen stín předchozích úspěchů. Teprve pak mnozí pochopili.
Keywords: Historické romány