Idealna żona (Thriller psychologiczny o Jessie Hunt - Tom 1) - Blake, Pierce (Lukeman Literary, 2021)
Ucząca się na profilera kryminalnego Jessie Hunt (29 lat) odkrywa, że jej nowe miejsce zamieszkania na przedmieściach kryje mroczne sekrety. Kiedy pojawiają się zwłoki, znajduje się na celowniku swoich nowo poznanych przyjaciół, pod ostrzałem sekretów męża, sprawy seryjnego mordercy, oraz sekretów własnej mrocznej przeszłości. W IDEALNEJ ŻONE (Thriller psychologiczny Jessie Hunt - tom nr 1) Jessie Hunt, która zdobywa zawód profilera, jest pewna, że w końcu zostawiła za sobą mrok dzieciństwa. Ona i jej mąż Kyle właśnie przeprowadzili się z ciasnego mieszkania w centrum Los Angeles do rezydencji w Westport Beach. Awans Kyle'a sprawia, że teraz śpią na pieniądzach. Jessie jest bliska zdobycia tytułu magistra z psychologii sądowej, który stanowi ostatni krok do spełnienia jej marzenia o zostaniu profilerem kryminalnym. Jednak wkrótce po ich przybyciu w nowe miejsce, Jessie zaczyna zauważać serię dziwnych wydarzeń. Zarówno sąsiedzi, jak i ich opiekunki do dzieci wydają się skrywać tajemnice. Tajemniczy klub jachtowy, do którego Kyle desperacko chce się przyłączyć, jest pełen zdradzających mężów i rządzi się własnymi niepokojącymi zasadami, a notoryczny seryjny morderca przetrzymywany w szpitalu psychiatrycznym, gdzie Jessie odbywa praktyki potrzebne do ukończenia studiów, wydaje się wiedzieć więcej o jej życiu niż to normalne lub bezpieczne. Gdy jej świat zaczyna się rozpadać, Jessie zaczyna kwestionować wszystko wokół siebie - w tym własne zdrowie psychiczne. Czy naprawdę odkryła niepokojący spisek pogrzebany w słonecznym, bogatym nadmorskim miasteczku w południowej Kalifornii? Czy wielokrotny morderca, którego bada, naprawdę zna pochodzenie jej prywatnych koszmarów w jakiś niewyjaśniony sposób? A może to jej własne udręki z przeszłości w końcu się po nią zgłosiły? IDEALNA ŻONA to dynamiczny thriller psychologiczny z niezapomnianymi postaciami i napięciem, które przyprawi każdego o przyspieszone bicie serca. Jest to pierwsza książka z nowej porywającej serii, która sprawi, że będziesz przewracać strony do późnej nocy.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky