Poslední stanice Hamburk - Martin, Vopěnka (Kalibr, 2021)
Psychologicko-pornografický román o vině, prázdnotě a naději.Život Marka Stejskala je poznamenaný jakýmsi vrozeným pocitem viny. Jeho máma trpěla těžkou duševní nemocí, a když byl na druhém stupni, spáchala sebevraždu. On sám dostal z nepochopitelných důvodů v dvaceti devíti letech rakovinu kůže, ze které se uzdravil za cenu operace a silné chemoterapie. Celkem oprávněně má pocit, že mu život něco dluží. A tím něčím je štěstí.Jeho vztah s manželkou Romanou je vyhořelý, studující dcera se od nich odstěhovala a žije vlastní život. Přestože je Marek úspěšným spekulantem na burze a investorem, tento druh obživy ho duševně neuspokojuje. Cítí, že spekulacemi nic nevytváří, jen těží ze systému. Marek potkává bývalého spolužáka Jirku, někdejšího třídního grázla a nynějšího mocného bosse a pornomagnáta, a vydává se s ním do Hamburku, kde objevuje jiný svět a potkává Veroniku. Jeho život se začne ubírat zcela novým směrem, ale dojde konečně kýženého pocitu štěstí? Jakou útěchu, vizi anebo smysluplnou cestu nabízí vlastně současný svět ztraceným, nešťastným a hledajícím? A nabízí vůbec nějakou?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory