Úvod do rakouské ekonomie - Steven, Horwitz (Institut liberálních studií, 2023)
V knize Úvod do rakouské ekonomie představuje autor Steven Horwitz čtenářům rakouský pohled na význam cen a úroku v ekonomii. Na rozdíl od mainstreamového proudu dokáže rakouský přístup elegantně vysvětlit původ hospodářských cyklů a argumentuje, proč není centrální plánování či centrální měnová politika efektivní. Zejména v době zvýšené inflace a populistických zásahů do ekonomiky přichází kniha s tolik potřebným zdravým protržním přístupem. O český překlad se postarali členové organizace Students for Liberty.
Keywords: Ekonomie