Potyczki Rycerzy (Księga #16 Serii Kręgu Czarnoksiężnika) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2019)
"KRĄG CZARNOKSIĘŻNIKA ma wszystko, czego potrzeba książce, by odnieść natychmiastowy sukces: intrygi, kontrintrygi, tajemnicę, walecznych rycerzy i rozwijające się związki, a wśród nich złamane serca, oszustwa i zdrady. To świetna rozrywka na wiele godzin, która przemówi do każdej grupy wiekowej. Wszyscy fani fantasy powinni znaleźć dla niej miejsce w swojej biblioteczce." - Books and Movies Reviews, Roberto Mattos (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów) "Świetne rozrywkowe fantasy." -Kirkus Reviews (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów) "To początek czegoś, co warte będzie odnotowania." -San Francisco Book Review (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów) POTYCZKI RYCERZY jest szesnastą częścią bestselerowego cyklu powieści KRĄG CZARNOKSIĘŻNIKA, który rozpoczyna WYPRAWA BOHATERÓW - księga pierwsza dostępna bezpłatnie, posiadająca ponad pięćset pięciogwiazdkowych komentarzy na stronie Amazon. W POTYCZKACH RYCERZY Thorgrin i jego bracia podążają przez morze śladem Guwayne'a na Wyspę Światła. Kiedy jednak dopływają na miejsce, zastają spustoszenie i konającego Ragona. Na wszystko jest już być może za późno. Darius zostaje sprowadzony do stolicy Imperium, na największą arenę w jej dziejach. Pobiera nauki u tajemniczego człowieka zdecydowanego stworzyć z niego wojownika i pomóc mu przetrwać to, co nieprawdopodobne. Stołeczna arena nie przypomina jednak niczego, co widział dotychczas. Potężni przeciwnicy mogą też okazać się dla niego nie do pokonania. Król i królowa Grani proszą Gwendolyn o przysługę i wciągają ją w zawiłe rodzinne sprawy i życie na królewskim dworze. Podejmuje się misji wydobycia na światło dzienne tajemnic, które mogą wpłynąć na przyszłość całej Grani i ocalić Thorgrina oraz Guwayne'a; Gwen drąży nazbyt głęboko i jej odkrycia wywołują w niej wstrząs. Więź między Erekiem i Alistair pogłębia się wraz z ich podróżą w górę rzeki. Płyną ku sercu Imperium zdecydowani znaleźć Volusię i ocalić Gwendolyn - tymczasem Godfrey i jego czereda sieją spustoszenie wewnątrz Volusii, kierowani żądzą zemsty za swoich przyjaciół. Volusia zaś przekonuje się na własnej skórze, z czym wiąże się władanie Imperium - gdy niestabilne miasto zostaje ze wszech stron oblężone przez wroga. "Natchnione fantasy... To tylko początek doskonałej serii książek fantasy dla młodzieży." -Midwest Book Review (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów) "Przyjemne do czytania... cały czas chcesz się dowiedzieć co będzie dalej, więc książkę trudno odłożyć na bok" -FantasyOnline.net (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów) "Pełne akcji... Pisarstwo Riece jest rzetelne i bardzo intrygujące." -Publishers Weekly (Wypowiedź na temat Wyprawy Bohaterów)
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy