Snídaně s Její Excelencí a další zápisky ředitele zoo - Miroslav, Bobek (Universum, 2024)
Další ze zápisníků ředitele pražské zoo Miroslava Bobka obsahuje přes sedmdesát kapitol nejen ze zákulisí zoologické zahrady, ale také z pouští a pralesů. Seznámí čtenáře s pozoruhodnými zvířaty, lidmi i místy - a snad je povede k zamyšlení nad naším vztahem k ostatním živým tvorům. Dozvíte se mnoho zákulisních informací z jedné z nejoceňovanějších zoologických zahrad světa. Co obnáší takový převoz gorilí samice? Jaké byly počátky Zoo Praha a jak se staví nové pavilony? Můžete se radovat z narození mláďat luskouna nebo z návratu kapybar. Anebo se dozvíte, proč hrál slavný internacionál Karel Poborský fotbalový zápas v Kamerunu. Vše doprovázejí unikátní fotografie. Knihu předmluvou opatřil britský velvyslanec v České republice Matt Field.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy