Oheň z nebes Kolo času 5 - Robert, Jordan (Laser, 2024)
Svět se přiblížil Poslední bitvě... Rand al'Thor, aneb Drak znovuzrozený, kterému je předurčeno porazit Temného, narušil rovnováhu sil v celé zemi. Shaido Aiel jsou na pochodu a pustoší vše, co jim stojí v cestě. Amyrlin Bílé věže byla sesazena, což poštvalo Aes Sedai proti sobě. Zakázané město Rhuidean ovládli Stínoví plazi. Navzdory chaosu, který kolem něj víří, se Rand dál učí ovládat své schopnosti, odhodlán osvojit si Jedu sílu - a za cenu velkých ztrát ignoruje i moudré rady Moiraine Damodredovny.
Keywords: Sci-fi, fantasy