Pokřik Cti (Sága Čarodějův Prsten - Kniha Čtvrtá) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury." --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos V knize BOJOVÝ POKŘIK (Čarodějův Prsten - kniha čtvrtá) se Thor vrátil ze Stovky jako zkušený bojovník. Ani se však nestačil doma zabydlet a už musí čelit další výzvě, kterou je tentokrát opravdové vojenské tažení na obranu domoviny. Čeká jej bitva na život a na smrt. McCloudská armáda pronikla při svém nájezdu hluboko do MacGilského teritoria - hlouběji, než kdykoliv předtím v celé historii Prstenu. Thor navíc nevědomky jede do pasti a nakonec to bude on, kdo bude muset sehrát jednu z hlavních rolí při obraně Králova Dvora. Godfrey byl otráven velmi vzácným jedem a jeho osud nyní leží plně v rukou Gwendolyn, která upíná všechny své síly k tomu, aby jej vyrvala smrti. Gareth se propadá ve své paranoie ještě hlouběji a najímá si kmen horských barbarů, kteří mu slouží jako osobní stráž. Věnuje jim Rytířský sál, čímž vyhání Stříbrné a vytváří v Králově Dvoře další neshody, které stale více hrozí přerůst v otevřenou občanskou válku. V chodu jsou také jeho plány provdat Gwendolyn proti její vůli za jednoho z krutých Nevarunských válečníků. Thorova přátelství se prohlubují, když cestuje na nová místa, čelí nečekaným střetnutím s příšerami a bojuje po boku všech v nepředstavitelné epické bitvě. Jeho cesty jej také zavedou do rodné vesnice, kde se setká s otcem, jenž mu poodkryje další kousek skládačky o tom kdo vlastně je, kdo je jeho matka - a o čem je celý jeho osud. Od Argona se mu dostává dalšího tréninku, díky čemuž začíná pomalu ovládat další zvláštní síly, o kterých nikdy netušil, že mohou existovat. Jeho moc roste každým dnem. Odloučení od Gwen jeho city k ní jenom posiluje a doufá, že se bude moci brzy vrátit a položit jí důležitou otázku - ale možná už na to bude příliš pozdě. Andronicus mezitím vede svou milionovou imperiální armádu k novému pokusu o zdolání Kaňonu a zničení Prstenu. Tentokrát s sebou vede i informátora, který mu má otevřít cestu. V okamžiku, kdy se všem zdá, že už se věci snad ani nemohou vyvíjet hůře, končí příběh šokujícím zvratem. Podaří se Godfreymu přežít? Bude Gareth konečně sesazen? Rozdělí se snad Králův Dvůr na dvě válčící strany? Vpadne Impérium do Prstenu? Bude Gwendolyn konečně s Thorem? A zjistí Thor konečně tajemství svého osudu? Díky promyšlenému budování fantasy světa a charakteristikám postav, je POKŘIK CTI epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. To vše je zasazeno do důkladně promyšleného fiktivního fantasy světa. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, které nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku. Román má přibližně 80 000 slov. "Nabité akcí, romantikou, dobrodružstvím a napětím. Sáhněte po této knize a zamilujte se do ní znovu a znovu." --vampirebooksite.com
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy