Bezmocná - Lauren, Roberts (Yoli, 2024)
Do království Ilya patří jen výjimeční lidé... Elita už po desetiletí disponuje zvláštními schopnostmi, jež jí daroval Mor. Ačkoliv ne všichni měli to štěstí, že nemoc přežili a zároveň dostali do vínku moc. A právě ti jsou doslova Obyčejní. Když je král vykáže z království, nedostatek schopností se náhle stává hrdelním zločinem. Jedním z vyděděnců je i Paedyn Grayová. Skrývá se v chudinské čtvrti, kde je život mimořádně krutý, a vydává se za Elitu, aby splynula s ostatními a vyhnula se problémům. Jenže pak zachrání mladého cizince, aniž tuší, že to je jeden z ilyjských princů, Kai Azer. Za "odměnu" je vybrána do Očistných zkoušek, brutální soutěže, která má demonstrovat sílu Elity. Pokud ji však nezabijí protivníci, postará se o ni Kai, k němuž začíná něco cítit. Jestli totiž zjistí, že Paedyn je ve skutečnosti Obyčejná, bude to znamenat její konec. Doporučený věk 15+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti