Bóje - Vít, Slíva (Odeon, 2021)
Patnáctá sbírka "žijícího klasika" české poezie Víta Slívy koncentruje kvality mélického básnictví tak, jak je bard z Boudy svou tvorbou ztělesňuje: myšlenkovou pronikavost v uchopování, rozžíhání a zastavování životní zkušenosti, otevřenost v citlivosti a melodickou, jazykovou a vyjadřovací nasycenost - jednoduše krásu, jíž se lze chytit jako bóje na otevřeném moři a zachránit se.
Keywords: Poezie