Začínáme včelařit - Šefčík, Jozef (Grada, 2014)
Včelařit může začít člověk v každém věku. Těm, kdo by si chtěli tohoto příjemného a zdravého koníčka osvojit, nabízí autor kompletní informace, které pro začátek potřebují. Zájemce o chov včel najde v knížce mnoho rad a návodů, jichž může bez větších problémů využít v praxi. Kniha z pera dlouholetého praktického včelaře podává srozumitelným způsobem vše, co by měl začátečník vědět o včelách, různých typech úlů, rámkových mírách či potřebném technickém vybavení, aby krok za krokem mohl dospět k vlastnímu zdravému včelstvu a k první ochutnávce vlastního medu. Důraz je kladen na správné ošetřování včelstev v průběhu celého roku, aby byla schopna čelit závažným včelím nemocem (varroáza, mor včelího plodu), které není dosud možné zcela zvládnout léčivy.
Keywords: Chovatelství