Hrobník a vražda v kryptě - Oliver, Pötzsch (Kalibr, 2024)
Vídeň roku 1895: Inspektor Leopold von Herzfeldt řeší záhadnou smrt muže v kryptě pod katedrálou svatého Štěpána. Mrtvému nebyl zdánlivě zkřiven vlas na hlavě, jen obličej měl poznamenaný předsmrtnou hrůzou. Zemřel na obyčejný infarkt, nebo se stal obětí zákeřného zločinu? Inspektor se obrací o radu na svého známého hrobníka Rothmayera. Ovšem i ten potřebuje pomoc. Schovanka Anna ho upozornila na děti záhadně mizející z městského sirotčince.
Keywords: Krimi, detektivky