Opouštím ostrov - Tomáš, Zástěra (Ikar, 2022)
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a protínaly můj život. Na řadu z nich jsem si znovu vzpomněl až při vyklízení svého bytu. Budu se stěhovat z místa, které pro mě vždy bylo ostrovem bezpečí. A věci, které balím do krabic nebo vyhazuji, mi znovu rozehrály události, se kterými jsou úzce spojeny.Sedmnáct věcí. Sedmnáct příběhů. A sedmnáct situací, které se mi v životě skutečně staly. U některých jsem se hurónsky smál, u jiných ronil slzy a brodil se v smutku. Bohužel, bohudík. Protože až s odstupem času můžeme bezpečně říct, že všechno se odehrálo tak, jak mělo. A pokud se tato kniha stane jednou z vašich věcí, doufám, že s ní budou ve vašem životě spojeny jenom situace pohodové a plné úsměvů.
Keywords: Humor, satira