Žebrákova pomsta - Pavel, Hrdlička (Knižní klub, 2020)
Děj nového autorova příběhu s detektivní zápletkou se opět odehrává ve středověké Praze a hlavním hrdinou stále je Václav od Černého koně, podrychtář Starého Města pražského. Ocitáme se v červenci roku 1401, kdy po devadesáti letech relativního míru před Prahou leží vojsko míšeňských markrabat a ti, kteří měli zemi hájit, tedy páni a rytíři, se spojili v Panskou jednotu vedenou moravským markrabětem Joštem a oblehli město z druhé strany. Pražští měšťané museli opustit dílny i krámy a hájit svou rodinu i majetek na ochozu pražských hradeb. Ještě hůř však dopadli sedláci v pražském okolí, protože je před drancujícím vojskem nic nechránilo. Za dramatických událostí dochází k zrádnému otevření městských bran a pokusu o získání Longinova kopí, jež získal do dočasného držení císař Karel IV. Podrychtář Václav dostane za úkol vypátrat zrádce. A to ještě netuší, jak se do závěrečného boje připlete žebrák...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány; Společenské romány