Howard Jacobson´s Novels in the Context of Contemporary British Jewish Literature - Anténe, Petr (Univerzita Palackého v Olomouci, 2020)
Romanopisec Howard Jacobson, který v roce 2010 získal Bookerovu cenu za knihu Finklerovská otázka, bývá často označován jako ""britský Philip Roth"", on sám se ale považuje spíše za ""židovskou Jane Austenovou"". Tato monografie dochází k závěru, že obě srovnání lze vhodně použít k popisu různých znaků Jacobsonova díla.
Keywords: Literární věda