Kocour Olivier a malíř Monet - Kubišová, Miroslava (Bambook, 2013)
Kočka z krčského lesa vypráví svým koťatům před spaním příběhy o slavných kočkách, které se zapsaly do historie. Tak vzniklo povídání o třiceti neobyčejných dobrodružstvích koček z celého světa. Kocoura malíře Moneta, kočky z čínské továrny na hedvábí, kočky klapouché ze Skotska, kočky Adriany z Anglie, kočky ze starověkého Egypta a mnohých dalších. Každý příběh je vždy doplněn kouzelným celostránkovým barevným akvarelem.
Keywords: Beletrie pro děti; Umění a kultura