Fantastický pan Lišák - Roald, Dahl (Pikola, 2024)
Divoké zvíře se nezapře a být jiný je přece úžasné! Kdykoli pan Lišák ukradne další baculatou slepičku, farmáři Soudek, Suk a Stýblo můžou vzteky vyletět z kůže. Jsou to ti nejprotivnější protivové v celém údolí a zrovna vymysleli podlý plán, jak pana Lišáka dostat jednou provždy z jeho nory i s celou rodinou. Netuší však, že pan Lišák je mnohem, mnohem rafinovanější než oni a že už má připravený fantastický plán! Již klasický příběh o prohnaném panu Lišákovi a jeho rodině, kterého se tři zlí venkované snaží mermomocí vyrýt rypadly z jeho doupěte a který se jim za pomoci dalších zvířecích kamarádů dostane na kobylku, vyšel po celém světě v mnoha vydáních a posloužil jako námět k animovanému filmu. Vypravěčské umění Roalda Dahla, jeho jemná ironie a cit pro detail, jistě potěší všechny jeho příznivce.
Keywords: Beletrie pro děti; Příběhy, deníky