Sestřičky - Donna, Douglasová (Ikar, 2022)
Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby unikla sňatku. A plachá Helen, dcera ředitelky nemocnice, jinou volbu ani nemá, ale díky její domnělé protekci ji ostatní sestřičky nemůžou vystát. Ze tří outsiderů se stanou ty nejvěrnější přítelkyně. Život se však nebude mazlit s žádnou z nich.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány