Slepé cesty - Kateřina, Surmanová (Kalibr, 2025)
Do malých městeček se lidé stěhují, aby vychovávali děti v bezpečném, zdravém prostředí. V malých městečkách se přece nedějí zlé věci, všichni se znají a sousedům se dá věřit. Tak plyne čas a život i v Odoleně Vodě kousek za Prahou, dokud se nezačne všechno kazit. Osoby záhadně mizí, obec sužují tragické události, komunitu rozkládá strach a nervozita. Stojí za stěží vysvětlitelnými jevy vláda, armáda či mimozemské civilizace? Seslal snad Bůh na Zemi apokalypsu? Anebo za nitky v pozadí tahá někdo úplně jiný? Ve chvílích krize se vyjevují pravé charaktery. Každý musí ukázat, za co doopravdy stojí. Kdekdo by vyděšené skupinky rád scelil, jenže moc je tak sladká. I smrt s ní chutná lépe. Parta kolem policistky a místostarosty bojuje s neznámým, cizorodým zlem, ale i s hrůzami, které páchají sousedé. A čas se krátí.
Keywords: Horory